luni, 15 noiembrie 2010

El este Mathias, artist din Rennes. I-a tot batut la cap pe cei de la politie, primarii si administratie publica incat pana la urma acum 10 ani, in sfarsit, primaria a recunoscut graffiti ca o exprimare sociala legala. Si a permis graferilor sa lucreze pe ganguri, pe langa blocuri, in centrele asociative (un fel de complex unde sunt magazine, spalatori,baruri..etc)

Evident a trebuit sa se lupte cu ei, sa faca grafuri “ilegale”, dar acum este foarte multumit ca artistii pot lucra in voie fara sa mai fie stresati de altceva decat de calitatea muncii.

“Le Block” este un studio de inregistrari condus de 2 baieti si sponsorizat de primarie unde oricine din cartier poate sa vina sa isi compuna, inregistreze si experimenteze orice nebunie ii trece prin cap. Gratis.

Este sub o parcare dar este bine echipat. Matias le-a facut grafurile de pe pereti dar i-a si ajutat sa demareze studioul. In general se compun si inregistreaza stiluri underground, cei 2 baieti care il conduc avand si o trupa de hip hop.

Acestia ii consiliaza pe cei ce vor sa experimenteze, organizeaza festivaluri de hip hop, de graffiti, skateboarding sau dans de strada.