marți, 11 august 2009

Ep. 5 Jurnalul fericirii de a mai avea inca delta

Pe partea cealalta a Dunarii este orasul vechi. Sau partea industriala, pe timpul lui Ceausescu.

Si multe cladiri in ruina. NImic nu mai functioneaza din cele 2 scoli grecesti, 2 romanesti, una germana, una italiana, una de arta pentru fete cu predare in limba franceza, un institul de marina cu predare in engleza. Din cele 10 locasuri de cult (anglicana, evreiasca, turceasca, lipoveneasca, ortodoxa-armeana, catolica) din ce stiu eu mai functioneaza doar biserica romaneasca.
Dar este totusi locuita, exista un ostrov cu case, intre cateva canale. De aici poti cumpara peste mai ieftin,pe partea cu faleza are pret ca pentru turisti.
Exista o distanta de 2 kilometrii intre oras care este pe Dunare si plaja de la mare. De curand un minunat partid, copilul comunismului, a scos acest teren din rezervatia naturala a deltei Dunarii si la trecut intravilan. Astfel au aparut anunturi de vanzare al acestui teren, unde pana mai de curand erau herghelii de cai salbatici care migrau din balta dupa iarba de pascut.


Si se pare ca se incepe si sistematizarea lui, au aparut si primele borduri in stilul caracteristic burghezoipocrit al romanilor.

Dar ajungi pe plaja si uiti de drumul plin de praf.


Aici exista cel mai fin nisip din Romania, datorita faptului ca nu este format din spartura de scoici ca pe restul litoralului ci este nisip de suspensie din apa Dunarii. )de aceea si Dunarea este tulbure, din cauza cestui nisip).Suntem europeanu ce reaqu..Vin oameni de tot felul..


dupa cum se poate observa:)


..se relaxeaza..


...si discuta pana tarziu, atmosfera fiind foarte frumoasa.Vin multi localnici, culmea, nu sunt satui de nisip si soare.


Si exista si sporturi de societate.Everybody is happy..si nu ar mai pleca.Pana si vacile sunt fericite. Exista sezlonguri de inchiriat.

isi fac siesta linistite.sau cand este foarte cald..

Daca te plictisesti de soare exista:


o terasa..


doua..


trei..

si a patra


chiar si un WC :)

De la an la an maracinii se adapteaza si avanseaza spre mare. De fapt marea se retrage. Acum 30 ani de exemplu, plaja era la aproape un kilometru fata de unde este acum, acum 100 ani era langa oras. De aceea si exista un far in oras (cel vechi, construit de Comisia Europeana)


Cand ploua e interesant de pustiu.